Thaise massage behandelingen en cursussen vinden in Nederland

Published: Jun 7, 2019 | Updated: May 6, 2021

SELECTED EBOOKS
eBook - Thai Healing Arts Reference Book eBook - Professional Thai Massage eBook - Sib Sen Energy Lines

Thaise massage vinden in Nederland

Eén van de issues met de Thaise massage is de manier waarop het aangeduid wordt. Dat is niet alleen een probleem in de Nederlandse taal, maar eigenlijk in alle andere talen ook (behalve dan in Thailand waar de Thaise massage simpelweg Thai Massage wordt genoemd, dat wil zeggen, Nuad Thai of Nuad Boran).

Maar laten we eens kijken naar de manier waarop we in het Nederlands Thaise massage salons en spas, maar ook opleidingen, cursussen, scholen en leraren kunnen vinden.

Wellicht de meest gangbare term is Thaise massage, gevolgd door Thaise yoga massage of Thaise yogamassage. Maar ook simpelweg Thai massage wordt gebruikt.

Meer ‘exotisch’ wordt Nuad Thai of Nuat Thai gebezigd en ook Nuad Boran of Nuad Bo Rarn. Nuad Boran is in de Thaise taal en betekent Antieke Massage of Traditionele Massage. Nog een stapje exotischer is dan Nuad Phaen Boran wat zoiets aanduidt als de ‘Antieke Stijl van Massage’.

Om het onderscheid te maken met erotische massages wordt in Nederland vaak de toevoeging ‘traditioneel’ of ‘origineel’ meegegeven waardoor we traditionele Thaise massage of originele Thaise massage als resultaat krijgen. Uiteraard wordt met begrippen als Nuad Thai, Nuad Boran of Thaise yogamassage alle ‘verdenking’ van ‘iets erotisch’ weggenomen, wat dan ook doorgaans precies de bedoeling is.

Vanwege de vele Yoga-like stretches (rek- en strekoefeningen) in de Thaise massage wordt de Thaise massage behalve Thaise yoga massage in het Engels ook vaak ‘Yoga for Lazy People genoemd’, wat door sommigen in Nederland met een flinke knipoog als Yoga voor Luie Mensen vertaald wordt.

Wanneer er oliën bij de massagesessie aan te pas komen vindt men termen als Thaise aroma olie massage, Thaise olie massage, Thaise oliemassage en Thai aromatherapie of Thaise aromatherapie.

Worden er (Thaise) kruidenstempels (Thai Herball Ball Compress) toegepast dan moet je op zoek naar de Thaise Kruidenstempel Massage, tevens vast aan elkaar geschreven als Kruidenstempelmassage. Ook is er de Thaise kompressen massage en niet te vergeten de Thaise kruiden massage of zelfs Thaise kruidenballenmassage…

Is er echter meer aandacht voor acupressuur tijdens de massage dan verschijnen er termen als Thaise acupressuur massage, Thaise drukpuntmassage, Thai drukpuntenmassage, Thaise reflexmassage, Thaise reflexzone massage, Thaise sen lijnen massage en Thaise energiebanen massage.

Er is ook nog eens de Ayurvedische yogamassage die veel overeenkomsten vertoont met de Thaise yogamassage (er wordt beweerd dat de Thaise massage voor een belangrijk deel uit India is overgewaaid naar Thailand), zij het dan dat de Ayurvedische variant veel strikter op Indiase Ayurvedische principes is toegespitst en Ayurvedische biologische oliën en kruidenpoeders inbrengt.

Siam massage, Yogamassage, Nuad massage, Thaise wellness massage of simpelweg Thaise relaxmassage en Thaise ontspanningsmassage zijn tenslotte nog enkele andere ‘vermommingen’ van de Thaise massage.

Al een beetje duizelig geworden van deze Thaise terminologiemassage? Dan laten we vooralsnog maar achterwege hoe de zaak ervoor staat als het gaat om de Thaise voetmassage, Thaise buikmassage, Thaise gezichtsmassage of Thaise schouder, rug-, en nekmassage.

Maar als je nog fit genoeg om de vele gezichten van de Thaise massage te leren kennen in het Engels, lees dan gerust eens ons artikel Thai Massage: What’s in a Name?Related Articles


Thaise massage training, cursussen en workshops in Amsterdam

Thaise massage scholen, opleidingen en cursussen in Nederland

Traditionele Thaise massage of Thaise yoga massage leren?